Landsforeningen af VæreSteder, Feriecamp 2019

Under Feriecamp 2019 kunde man, för första gången, möta maskotten Ærling och få en nalle med hem med samma namn.

Maskotten Ærling vid Feriecamp 2019, i både stort och litet format, tillsammans med danska Socialminister Astrid Krag

Den goda upplevelsen för utsatta barnfamiljer
Landsforeningen af VæreSteder (Landsförbundet för härbärge till utsatta) arrangerar varje år ett läger för familjer, som inte har den lättaste vardagen. Därför är det viktigt för både arrangör och deltagare, att det fokuseras på den goda upplevelsen samt att skapa fina, varaktiga minnen – inte minst för alla deltagande barn.

Därför valde Landsforeningen af VæreSteder att kontakta Ibsens Fabrikker under våren 2019, med ett önskemål om att skapa ett unikt maskotkoncept i samband med föreningens arrangemang. Hos Ibsens Fabrikker gick vi genast igång med att rita den unika karaktär, baserad på beskrivningar av den önskade karaktären.

Ærling, maskot för Landsforeningen af VæreSteder (Landsförbundet för härbärge till utsatta)

Ærling sprider gott humör på lägret Feriecamp 2019

En vandrande humörspridare
Resultatet blev “Ærling”. En kyckling med ett tokigt blick i ögonen, som om han har lite för bråttom med allt för många saker.

De färdiga karaktärsritningarna gjordes snabbt om till en maskotkostym som, vid årets läger, var en vandrande humörspridare för barn och barnfamiljer.

Vi levererade dessutom små, 30 centimeret nalleversioner av maskotten, som ges bort till lägrets deltagande barn, som ett minne från de goda och glada upplevelserna från årets semesterläger.

Det här är ett bra exempel på samspelet mellan maskot och reklamnallebjörnar. Du levererar en bra och unik upplevelse med maskotkostymen, och ger ett evigt minne med hem, som gör att din kund eller deltagare, knappast kommer att glömma dig, din verksamhet och ditt märke.

SKA VI HJÄLPA DIG MED ETT MASKOTKONCEPT?

För Landsforeningen af VæreSteder var det första gången de skulle ha en maskot. Vi följde dem därför hela vägen från design av karaktären fram till leveransen av maskotkostymen och maskotnallarna. Ska vi göra detsamma för dig?

Kontakta oss!