När ni ska arrangera ett event är det viktigt att det ser proffsigt ut, samtidigt som det måste vara minnesvärt och underhållande för alla besökare. Effektiv och genomtänkt event branding särskiljer er från era konkurrenter och gör att ni blir ett hushållsnamn som de flesta känner igen.

VI ÄLSKAR ATT FORMGE, FÄRGA OCH SKAPA... BLICKFÅNG FÖR DIG!

Figurfabrikken tillverkar fantastiska figurer i alla möjliga storlekar. Men vi tillverkar också uppblåsbara reklamprodukter, maskotkostymer och annat blickfång. Läs mera om oss och våra kompetenser här.

LÄS HISTORIEN OM IBSENS
Figurfabrikken - Illustration

Event branding

Branding är processen när ni skapar reklam, designs och budskap som gör att ni känns igen och står ut från konkurrenterna. Det inkluderar logotyper, webbsidor, appar, grafisk design, färger, marknadsföringsmaterial och mycket annat.

Event branding innebär att ni tar det ett steg längre och fokuserar på liveevent och hur er branding ska se ut där. Det kan handla om ett sportevent, en mässa, en konsert eller något annat arrangemang. Fokuset ligger på att skapa en röd tråd med upplevelser som ger mervärde till alla besökare, samtidigt som ni marknadsför er.

Kreativ marknadsföring på event kan inkludera tryckta eventtält, maskotar som umgås med besökarna, uppblåsbara bågar och ingångar med tryck, jättefigurer i PVC och massa annat roligt. Att skapa en svävande display med jätteballonger, zeppelinare med reklam eller gigantiska produktkopior som svävar är också effektivt.

För att skapa en uppslukande och intressant upplevelse för alla besökare är det 3D-reklam som gäller. Det ger en spännande atmosfär som gör intryck och läggs på minnet. På event får man gärna ta i lite grann, så satsa gärna på det överdimensionerade, tokiga och färgglada.

Ska ni ha försäljning på ert event kan ni satsa på uppblåsbara POS-produkter i form av produktkopior. Gör dem gigantiska så att de verkligen syns, eller satsa på mindre format och ge bort som giveaways. Om ni ska sälja mat och dryck på eventet kan ni göra kopior på det som serveras, så att det både fungerar som en vägvisare och en kul grej.

Uppblåsbar reklam är perfekt för event, eftersom det är snabbt att sätta upp och inte kräver någon komplicerad montering. Pumpen sköter större delen av jobbet, oavsett om det ska sättas upp eller tas ner. Det krävs ofta bara en eller två personer för att sätta  upp ett helt event. Uppblåsbar reklam är mycket portabel och tar minimalt med plats under transport och förvaring.

Våra uppblåsbara produkter kan kombineras med belysning och därför fungerar de även lika bra på kvällen. Om ni behöver ingångar, avdelningar eller målportaler ska ni satsa på uppblåsbara bågar, portaler, pelare och tält. Ni kan skapa en arenaliknande scen med våra produkter, ett rum i rummet och inbjudande utrymmen.

Ta gärna inspiration av guerillamarknadsföring för att komma på strategier och kampanjer som väcker uppmärksamhet. Titta på våra tidigare kunders kreationer och allt roligt som vi har gjort tillsammans genom åren. Vi kan trycka vad ni vill på alla våra olika produkter, oavsett om ni redan har en färdig design eller vill komma på någonting nytt tillsammans med oss.