FAQ

Vi har massor med nyttig information om specialgjorda reklamprodukter liggande på hemsidan. Och här hittar du ännu mera av det. Om du trots allt behöver få svar, när du har läst igenom allt – ring till oss på +45 4062 2927. Vi vill alltid gärna få prata med dig.

  ALLMÄNT

 • Vi anser att uppblåsbara produkter talar för sig själva, att blickfång och synbarhet naturligtvis skapar igenkänning och försäljning, men om du fortfarande behöver lite mer övertygelse, kan du titta igenom våra cases.

 • Steg 1: Du har en vision:
  När du har dina idéer klara, så ring eller skicka ett e-mail med dina idéer till Luftfabrikken. Om din idé fortfarande bara är en lös idé eller ett flygtigt koncept, kan vi hjälpa dig med gåda råd och idéer, evt. till en snabb skiss för att arbeta vidare med. Du får också goda råd till vilken typ av uppblåsbar produkt, du bör använda till ditt ändamål, storlek, design osv.

  Steg 2: Idéerna förvandlas till ett 3D-design:
  Vi samarbetar med duktiga, kreativa personer, som förvandlar skisser och idéer till ett 3D-design, som ger dig ett riktigt intryck av slutprodukten. Evt. ändringar och godkännande av färger och design sker i den här fasen.

  Steg 3: Du är nästan klar:
  Din produkt tillverkas av kompetenta yrkesfolk och levereras till dig i en transportförpackning med alla nödvändiga tillbehör, klar till montering. Om du behöver råd eller vägledning till monteringen, står vi på Luftfabrikken redo till att hjälpa dig. Leveranstiden är beroende på produktet, men du bör räkna med c.a 4 veckor från ett godkänt design. Vi kan också lösa akutuppdrag, huvudsakligen uppblåsbara igloo-tält.

 • Vi tillverkar endast specialgjorda produkter. Det innebär, att vi inte har några standard produkter, som enkelt kan prissättas. Det finns inte två projekt som är likadana, och därför varierar priset från uppdrag till uppdrag. Som regel kan vi dock beräkna ett pris, baserat på din beskrivning av uppdraget.

 • Svaret varierar, beroende på den typ av uppblåsbar produkt som du väljer. Uppblåsbara produkter med fläktar, kräver en konstant källa för luftflöde. De levereras komplett med en fläkt, som hålls igång med ström, medan den uppblåsbara produkten används. Stora stängda produkter kräver ingen fläkt eller en källa till luftflöde.

 • Det beror på, vilken typ av uppblåsbar produkt du väljer. En uppblåsbar produkt, som används inomhus, kräver t.ex. ett minimum av fäste, medan en uppblåsbar produkt, som ska användas utomhus, ska fixeras ordentligt och stadigt. Luftfabrikken skickar med alla nödvändiga tillbehör för fastsättning av den uppblåsbara produkten.

 • Det är inte svårt att sköta om din uppblåsbara produkt. Bara följ de här råden: Håll din uppblåsbara produkt borta från vassa föremål, för att förhindra punkteringar och repor. Töm alltid din uppblåsbara produkt för all luft, innan det ska packas ihop. Var säker på att din uppblåsbara produkt är helt torr, innan det packas ihop, för att förhindra att det utvecklas mögel. Förvara din uppblåsbara produkt i en kylig, torr miljö, på säkert avstånd från direkt solljus för att undvika att den bleknar.

 • Vi rekommenderar att du efter behov, t.ex. en gång om året, beroende på hur ofta din produkt används, genomför en ordentligt rengöring och tvättar hela din uppblåsbara produkt. Det kan du göra för hand med vanligt tvål och vatten. En ordentlig tvätt förlänger bl.a. livslängden på din uppblåsbara ballong och får den att se ny och snygg ut.

  VÄDER OCH VIND

 • Yttre förhållanden, som väder och vind, påverkar hur du bör använda din uppblåsbara produkt utomhus. För kraftig vind kan slita loss din uppblåsbara produkt, och utgöra en fara för människor och trafiken. Informera dig om den lokala väderprognosen, och ta ner din uppblåsbara produkt, om väderförhållanden inte är gynnsamma. Och gör det INNAN vinden blir för kraftig. Annars kan det blir farligt för dig och för andra.

 • En uppblåsbar produkt kan, vanligtvis, klara en regnskur. Men kontrollera att din uppblåsbara produkt är helt torr innan den packas ihop och förvaras. Annars kommer det att ruttna och mögla.

 • Det är ovanligt med värmeböljor i Skandinavien, och de uppblåsbara produkterna tar inte skada av värmen. Men var uppmärksam på att varm asfalt kan ge tjära och fläcka ner produktens yta, om du monterar eller plockar ner produkten på varm asfalt.

 • Under vintermånaderna kan du inte använda heliumballonger utomhus. Helium drar ihop sig i kalla temperaturer, och din ballong eller ditt luftskepp kommer att kollapsa. Istället ska du packa ihop din heliumballong, kontrollera att den är helt torr, rengjord med sprit och evt. beströdd med talk, innan du rullar ihop den och förvarar den kyligt, mörkt och torrt under de kalla månaderna.

  UPPBLÅSBARA PRODUKTER MED FLÄKT

 • Vi kan leverera både produkter som kräver ström (med en fläkt) och stängda produkter, som inte kräver ström.

 • Ja, en uppblåsbar produkt med fläkt är mycket enkel att använda. Produkten levereras i en transportpåse. Packa ut produkten och vik ut den så mycket som möjligt på marken. Därefter ska produkten blåsas upp. När produkten ska packas ihop, drar du ut kontakten och öppna dragkedjorna, så luften lätt kan komma ut. Kläm ut all luft ur produkten, rulla ihop den och packa ner den i transportpåsen. Kontrollera att produkten är helt torr innan den packas ihop för att undvika röta och mögel.

 • En uppblåsbar produkt med fläkt är särskilt lämplig för utomhusbruk. Det kraftiga materialet klarar många yttre påfrestningar, och den inbyggda fläkten håller produkten upprätt. Vi rekommenderar dock, att produkten aldrig används i starka vindar.

  STORA STÄNGDA ENHETER

 • En uppblåsbar produkt med fläkt, t.ex. ett tält eller en bardisk, är utrustad med inbyggd fläkt till ström och är gjord i ett mycket kraftigt material. De är perfekta till utomhusbruk och har lång hållbarhetstid och stor slitstyrka. Kvaliteten kan jämföras med en hoppborg. En stor stängd enhet har ingen fläkt och kräver inte ström. Den fylls upp med luft via ventilen, som stängs direkt efter genomförd uppfyllning. Vi rekommenderar en elektrisk luftpump till påfyllning.

 • En stor, stängd enhet har många användningsmöjligheter. Vi rekommenderar dem till utomhus events med kortare varaktighet, inomhusbruk som utställningar och mässor och mycket annat.

 • Här är några typexempel: En uppblåsbar ballong, med en diameter på fyra meter, tar ca. 30-40 min. att blåsa upp med hjälp av en elektrisk luftpump. Ett AXION tält tar 5-10 minuter att blåsa upp.

 • Om du är försiktig vid montering och nerpackning, så håller din produkt i användning under många, många år.

 • Det medföljer ett reparationspaket, så du själv kan laga ett litet hål. Om produkten får en stor spricka, kan det inte repareras. Då är det bättre att du köper en extra modell eller två.

 • Uppblåsbara produkten, som ska stå placerade på marken, är gjorda i tjockare material än de reklamprodukter som svävar uppe i luften. Därför är produkten för tung till att den kan komma att sväva, efter att du har fyllt upp den med helium.

  SMÅ, STÄNGDA ENHETER

 • Våra små, stängda produkter, som t.ex. badbollar med logo, fitnessbollar, luftmadrasser och många andra produkter, är alla specialtillverkade. Dvs. vi har ingen standardboll, som vi bara trycker logo på, utan startar en produktion helt från grunden när vi har tagit emot din beställning. Det medför alltid en kostnad med att specialtillverka sådana produkter, och därför är en beställning på 1.000 st. det allra minsta antal som kan göras. I gengäld får du en helt unik produkt i din egen design.

 • Eftersom det handlar om specialproduktioner, kan vi skapa precis den produkt som du vill ha. Om det är en tropisk ö, en tomat, en radio eller något fjärde eller femte beror helt på dig. Det är bara fantasin som sätter gränser. På vår hemsida har vi begränsat oss till ett litet urval, för att starta fantasin.

  HELIUMPRODUKTER

 • Reklamluftskepp och heliumballonger är oftast inte tillräckligt stora för att kunna lyfta mera än några få kilo. Därför räcker det oftast med att du använder en stor plugg.

 • Ja, Luftfabrikken levererar din heliumballong med rep och annat material för att fästa ballongen med. Helium köper du hos den lokala gasleverantören.

 • Vi hoppas verkligen att det inte händer! Om din heliumballong skulle lossna, kan du vinka farväl till den, för den kommer bara att flyga iväg. Därför är det viktigt att du kontrollerar, att din uppblåsbara heliumballong (och alla andra uppblåsbara produkter) är ordentligt fästa och säkrade. Kontrollera att repet inte gnider sig mot något eller är i närheten av en värmekälla. Om repet blir avskuret eller bränns, kan du förlora din heliumballong.

 • Du ska fylla upp din uppblåsbara heliumballong varje tredje till femte dag. Om du planerar att använda din heliumballong under lång tid, bör du fråga din heliumleverantör, om de kan leverera färska behållare till dig efter behov.

 • Nej, Luftfabrikken har ingen möjlighet att leverera heliumgas. Du ska kontakta en lokal heliumleverantör. Det kan du göra på Internet, eller också kan du fråga Luftfabrikken. Vi hjälper dig gärna med att hitta en heliumleverantör i ditt område.

  SKYDANCERS

 • Skydancers är specialdesignade tygrör, som dras ner över en fläkt, som blåser pulserande luftströmmar upp genom röret och får det till att se ut som att det dansar hit och dit. Det finns flera olika fläktar, och finns också i form av människofigurer med ben och armar. Se mera om Skydancers här.

 • Ja, Skydancers kan monteras med ljus i botten, som ger en dramatisk effekt och garanterat blickfång i mörkret.

 • Skydancers kan användas även i kraftigt stormoväder. Men ju mera det blåser, desutom mera fri plats ska det vara runt omkring Skydance-aren.

  KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

 • Nej, vi sælger kun til erhvervskunder.

 • När ordern placeras, ska det betalas 50% av totalpriset. Produktionen startar inte, innan betalningen är genomförd. Resterande belopp betalas vid leveransen. Utländska kunder betalar de återstående 50% av beloppet innan leveransen av varan/varorna skickas iväg.

  FRÅGOR ANG. NALLEBJÖRNAR OCH MJUKISDJUR

 • Vi har tillverkning på stora fabriker i öst, som kräver en minimum beställning på 2.000 enheter.

 • Styckpriset beror på olika detaljer, produktens storlek och antal, men normalt är styckpriset på en nalle mellan 15 – 50 kronor. Om du skickar ett e-mail till oss, med en ritning eller beskrivning av din önskade nalle, kan vi beräkna ett närmare pris till dig.

 • Om du accepterar vårt uppskattningspris, går vi vidare i processen och tillverkar en prototyp. Prototypen skickas sedan till dig, för att få ditt godkännande, innan vi går vidare och startar massproduktionen.

 • Från godkänd prototyp går det cirka tre månader innan nallarna levereras på din adress.

 • Nallarna packas in styckvis och med påsydd etikett, i papplådor med x antal nallar i varje låda.

  KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

 • Nej, vi säljer endast till företagskunder.

 • När ordern placeras, ska det betalas 50% av totalpriset. Produktionen startar inte, innan betalningen är genomförd. Resterande belopp betalas vid leveransen. Utländska kunder betalar de återstående 50% av beloppet innan leveransen av varan/varorna skickas iväg.

  ALLMÄNT OM SMÅ FIGURER OCH SPARBÖSSOR I PLAST, PVC OCH GUMMI

 • Nej, tyvärr inte – vi tillverkar minifigurer på stora fabriker i öst, och de allra flesta har ett minimumsantal på flera tusen enheter.

 • Det beror på detaljer, figuurens storlek och antal, men normalt är styckpriset på minifigurer 10 – 50 kronor. Om du skickar ett e-mail till oss, med en ritning eller en beskrivning av din figur, så kan vi beräkna ett uppskattningspris.

 • Från godkänd prototyp går det cirka tre-fyra månader, innan figurerna levereras på din adress.

  KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

 • Nej, vi säljer endast till företagskunder.

 • När ordern placeras, ska det betalas 50% av totalpriset. Produktionen startar inte, innan betalningen är genomförd. Resterande belopp betalas vid leveransen. Utländska kunder betalar de återstående 50% av beloppet innan leveransen av varan/varorna skickas iväg.