Gör det oväntade. Utförande och timing kombinerat
med genialt blickfång skapar publicitet.

ÖVERRASKA I GATUBILDEN

LANTLIG ATMOSFÄR I STORSTADEN

En välplanerad och överraskande kampanj kan sprida sig som en viral skogsbrand. Den kan till och med gå hela världen runt. Det krävs bara, att man tänker utanför ramarna och planerar sin aktion till perfektion. Plötsligt en morgon stod det betande kor på busshållplatserna i Århus och Köpenhamn. De fanns inte där i går – eller gjorde de? När man väl har fångat uppmärksamheten och betraktarens öga har smält överraskningen, börjar det leta efter ett budskap. Ditt budskap.

SE ANDRA BRA EXEMPEL

KAMPANJ NALLAR

ETT MINNE FÖR LIVET

Vi hade alla en ovärderlig nallebjörn i vår barndom. Du kanske fortfarande har den kvar. Små, söta reklamnallar kan skapa en unik koppling till personer, när ni ska ge er ut på kampanjresan. Dela ut mjukisdjur i er kampanj, och ditt brand kommer att bli ihågkommet i många år framöver. Det var precis det som Kystredningstjenesten gjorde, när de delade ut Claudi-nallen till alla barn som hade varit med om något traumatiskt. Det skapade en ny vänskap i en svår tid för barnet.

LÄS MERA OM NALLE EFFEKTEN

GUERILLA MARKETING

STOPPA FOLK PÅ ETT NYTT SÄTT

Det kan vara en ren krigföring att stoppa folk på gatan. Hur ska du göra för att få folk att stanna till helt av sig själva? Svaret kallas för guerilla marketing och handlar om att skapa något alldeles uppseendeväckande. Det gjorde Center for Ludomani, när de genomförde en kampanj i Aalborg. Deras lösning var jättestora glasfiberfigurer. Vi testade effekten med de två meter höga ”spelfåglarna”. 84% av alla förbipasserande registrerade fåglarna, och hos 54% hade budskapet gåt in. Vad kan er lösning vara?

SE ANDRA CASES

DEN PERFEKTA FIRMAGÅVAN

ANVÄND ER LOGO TILL EN BRA GÅVA

Affärskontakter och bra kunder hänger inte på träden. Därför ska du passa på dem och sköta om dem. Det kan du till exempel göra, genom att ge bort en bra firmagåva – som påminner dem om givaren. Hos Ibsens Fabrikker har vi producerat vår fabriksmaskot Bella som en powerbank. Den ikoniska folkbussen passar perfekt in i vår värld och påminner våra kunder om, att vi finns där för dem. Du kan göra detsamma med er logotyp, maskot eller något liknande.

LÄS MERA OM POWERBANKS

KRIBLE-KRABLE

GE DINA KUNDER NÅGOT ATT FUNDERA PÅ

Raid bekämpar skadedjur med sina giftprodukter. Vi har producerat flugor, bin, mygg och myror i uppblåsbara versioner. De uppblåsbara baddjuren med logo på landar, med perfekt timing, i detaljhandeln i april, där det börjar att krypa och kravla runt omkring i kundernas hem. Tror du att de kommer ihåg att köpa myrgift? Och tror du, att de kommer att köpa konkurrentens produkt?

LÄS MERA PÅ CASE-SIDAN