HELIUMBALLONg MED LJUS FÖRGYLLER HAMNMILJÖN UNDER FESTVECKAN

En stor heliumballong agerade som fullmåne, när Ambiente hjälpte till med att få fokus på hamnområdet under Århus Festvecka.

Heliumballongen kom speciellt till sin rätta på kvällen, när ljuset gav en tydlig känsla av fullmånen vid vattnet.

Under Århus Festvecka 2017 skulle projektet Harbour Moon fokusera på hamnområdets stora utveckling i Århus. Det är här som den stora heliumballongen med ljus kommer in i bilden.

Ambiente står bakom mäss- och inredningskoncept, och Harbour Moon var bara ett av deras bidrag till Harbour Magnet-koncepten under Århus Festvecka, som anordnades i början av september.

Månen svävar nio meter upp på himlen och bildar en intim miljö till att njuta av hamnområdet i Århus. Precis som de andra Harbour Magnets fokuserar det på byns områden hela vägen ut i vattnet.

Vi tillverkar oftast stora heliumballonger, som ska fungera som kreativa reklamskyltar. Här är ett exempel på, att det varken behöver vara ett logo, en text eller grafik för att skapa ett budskap.

Här handlar det om att det finns en djupare betydelse med sättet, som den stora heliumballongen är monterad på.

Stor heliumballong med ljus pryder Århus Festvecka. Foto: Rasmus Baaner

"Det är ett jättestort ansvar, men det är också roligt. För mig är kulturprojekt lite con amore, och jag är bara så glad och stolt över att Århus Festvecka har anförtrott Ambiende med uppdraget."

Michael Skjødt, Direktör, Ambiente

Den 4 meter i diameter stora heliumballongen innehåller 7 flaskor heliumgas.

Den stora heliumballongen innehåller inte mindre än 7 flaskor med heliumgas. På vänstra bilden kan man se ballongen direkt efter påfyllning av den sista heliumflaskan.

Går du och tänker på att använda en heliumballong till ert arrangemang, mässa eller konstinstallation? Få mera info om ämnet med följande links: