LUFTIG KREATIVITET GAV UNIK SCENDESIGN

Kreativ lek gav luftig sjögång, när Abby Portner förenades med Reptile Youth.

Bandet Reptile Youth och konstnären Abby Portner har flera gånger lekt ihop omkring scenografi och visuella effekter till det danska bandets konserter. I september/oktober 2015 kulminerade samarbetet, när Abby Portner igen gav tre stycken Reptile Youth-konserter ett unikt touch.

Det skedde med hjälp av uppblåsbara böjar från Luftfabrikken, som konstnären och designern själv dekorerat till ändamålet – konserterna.

Abigail Portner har tidigare arbetat med det experimentella bandet Animal Collective sedan bandet bildades. Brodern David Portner är nämligen sångare i bandet. Abby Portner är en respekterad konstnär och designer på musikscenen. Hon har bland annat också arbetat med John Cale från The Velvet Underground.

FRÅN SKISS TILL LIVEKONSERT

Luftig sjögång med Reptile Youth

Ett psykadeliskt hav. Så beskrev Abby Portner scenografin till de tre konserterna, när Politiken’s IBYEN-bilaga intervjuade henne och Reptile Youth-sångaren Mads Damsgaard Kristiansen om det färgrika projektet. Den unika scendesignen fångade alltså uppmärksamheten hos det danska kulturlivet.

De uppblåsbara böjarna och byggningarna, som skapar det psykadeliska havet, får deras reella effekt från videoprojektioner.

Portner kombinerar ljus och luft på ett unikt sätt, som kombineras med musiken från Reptile Youth, som danskarna har blivit bekanta med.

Och på det viset tog Luftfabrikken ett jättekliv in i scenografins värld. Det var också med kreativa och erfarna händer – nämligen Abby Portners.

Vi är glada över att hon hjälper till med att visa alla de många möjligheterna med uppblåsbara effekter.

Tilbaka till
case översikt

Har du en häftig idé till en unik scendesign? Slå oss en signal!

Kontakta oss