Produktion av maskottar och kostymer

Det är kvaliteten i de små detaljer och original karaktärsdrag, som gör våra maskottar helt unika.

Med utgångspunk i till exempel Kellogg´s Coco Pops:  – Tillverkar vi en maskot, som upplevs som arrogant och sur istället för välkomnande och glad… Ja, då har vi ”trampat i klaveret” genom att på värsta sätt misshandla ett brad, som Kellogg´s spenderat flera årtionden på att bygga upp. Ovanstående är bara ett exempel! – Vi kan helt säkert säga: ”Var lugn, det kommer aldrig att hända :-)”

Några kunder väljer att lämna alla detaljer och viktiga beslut till osss. Andra kunder vill personligen godkänna utformning, materialval och ansiktsfeatures genom processen.

Det kräver att man hör ordentligt och har en samarbetsvilja! Hos Ibsens Fabrikker välkomnar vi alla former av framgångssätt – det är bara absolutely your way or the highway!

Några maskottar är lätta att konvertera från ritning till kostymform – andra är mycket mera komplicerade.

De mera komplicerade uppdragen visualiserar vi för kunderna innan vi producerar maskotten. På det viset får kunden veta precis vad som är fysiskt möjligt med den aktuella maskotten.

När din maskot är ”levandegjord” och kostymen är klar, skickar vi dig en ordentlig bildillustration av kostymen, visad från alla vinklarna.

Baserat på dessa har du möjlighet att bilda dig ett ordentligt intryck, och om du har några sista justeringar, innan vi skickar kostymen till dig, utför vi rättelserna för dig.

Alla våra maskottar har inbyggt ventilationssystem, som gör arbetet i kostymen så behagligt som möjligt. Bamsefabrikkens maskottar levereras alltid i en praktisk transportväska med hjul.

Många av våra kunder är rikstäckande kedjor eller internationella kedjor, som vill promovera maskotfiguren i samtliga butiker eller länder samtidigt och med samma intensitet!
Ibsens Fabrikker hanterar massproduktion av 10, 20, 50 och ännu flera maskottar med samma precision och noggrannhet, precis som om det gällde bara en enda maskot.

Vi har hanterat massproduktion av masskotar för både ICA i Sverige och Bilka i Danmark med:

– utveckling av prototyper

– massproduktion

– distribution till butikerna

– lagerhållning av maskottar och ”reservdelar”

Vi vet att det är i mötet mellan maskottar och kunder, uppstår en typ av magi, där både kundens sinnen och humör påverkas positivt.

Men, som vi säger: ”De är roliga, men det är inget skämt”. Maskotterna representerar våra kunders verksamhet, och därför är vi ödmjuka inför varje uppdrag.

19. augusti 2015