När havskatt tog över Jyske Bank BOXEN

Det stod högt på önskelistan att havskatten skulle simma fritt över huvudet på de hyllade Jyske Bank-anställda som deltog i festligheterna.
Ibsen Fabrikker anförtroddes uppdraget. Att fisken skulle vara hela 8 meter lång oroade mig lite, men det hela gick fantastiskt bra och som insmord i (fisk)olja.

Gigantisk uppblåsbar figur

Den 8 meter långa uppblåsbara havskatt

I vår ständigt växande portfölj av överdimensionerade djur och varelser sträcker sig förmågorna från små buggar till pansarjättar. Nu är det dags för ”Havets varg”. Detta 8 meter långa under av en havskatt simmade lugnt över 15 000 Jyske Bank-anställda i Boxen i Herning, som en symbol för koncernens kärnvärden.

Havskatten som Jyske Banks identitet har sitt ursprung för 40 år sedan, och är idag en intern symbol för (bland annat) att driva en hållbar och ansvarsfull verksamhet. Havskatten är inte allmänt känd utanför koncernen, men för både ledning och medarbetare är den välkänd, och kommunicerar företagets värderingar på ett enkelt men iögonfallande sätt och hjälper till att styra en av Danmarks största banker i rätt riktning.

Även om den sällan omtalas som en vacker varelse, har den ändå lyckats skapa en spektakulär och iögonfallande syn av rovfisken bakom Jyske Banks interna identitet. Med neonblågröna färger, detaljerad svetsning och verklighetstrogna uppblåsbara former är illusionen komplett och havskatten väcks till liv.

”Havet Är Djupt!”

Havskatten i Boxen Herning

Den 8 meter långa havskatten simmar genom luften ovanför folkmassan i Jyske Bank Boxen.

5. november 2022