UPPBLÅSBAR KONST INTOG DEN FRANSKA AMBASSADEN

Ta en uppblåsbar badboll och placerade den i ett av de finaste rummen i Den Franska Ambassaden. Det är uppblåsbar konst som skapar uppmärksamhet.

Foto: Lior Zilberstein

Med uppblåsbar konst var Peter Land en av nio nutidskonstnärer som intog Den Franska Ambassaden under våren 2017. Men precis Peter Land hade en mycket alternativ tillgång till konstutställningen Carte Blanche. Mitt i musiksalongen – en av de finaste lokaler på ambassaden – placerade konstnären nämligen en jättestor badboll. En badboll från Ibsens Fabrikker.

Den drog verkligen till sig uppmärksamhet precis där Carte Blanche var. Den färgrika ballongen som uppblåsbar konst, presenterades på flera konstsidor och även i Börsen.

Idén med det uppblåsbara konstverket är att utmana det estetiska. En jätte badboll i en diplomat bostad skapar kontraster, som man sällan sett förut. Därför är The Secret Agent, som verket heter, en av de mest omtalade delarna av utställningen.

Är du intresserad i andra lösningar bland uppblåsbar konst och kultur? Se t.ex. vårt samarbete med Abby Portner och Reptile Youth eller Ingrid Kristensen.

Foto: Lior Zilberstein

"Ett uppblåsbart konstverk, som befinner sig i den lätta delen av barometern och blir en tydlig kontrast till ambassadens vardag och allvarstunga aktiviteter. Det är jättekul och sätter igång tankar om vad lek egentligen är med vem och i vilka sammanhang, och så visas kontrasten mellan bekymmerslös strandsemester och strandade människokroppar någonstans i bakgrunden hos undertecknade."

Matthias Hvass Borello, Kunsten.nu
Tilbaka till
case översikt